Želite prejemati po elektronski pošti obvestila PD Viharnik? Vpišite svoj e-naslov:

Vpišite varnostno kodo:

AKTUALNE NOVICE

!Nov Upravni odbor PD

Spoštovani člani PD Viharnik,

V letu 2024 bomo morali na občnem zboru izvoliti nov upravni odbor društva. Večina članov upravnega odbora je v odboru že več mandatov, zato bodo prosta vsa mesta. Upravni odbor ima 7 članov. Predsednik zastopa društvo in vodi delo UO. Predsednik mora biti redni član društva, ostali člani UO so lahko tudi pridruženi člani. Poleg predsednika ima UO še tajnika in blagajnika ter 4 člane, med katerimi je praviloma urednik glasila, vodja vodniške in vodja naravovarstvene sekcije.

Tajnik vodi administracijo in je drugi zastopnik društva. Pričakujemo, da bo tajnik vodil uradno dokumentacijo društva, pripravljal zapisnike sestankov UO in skrbel za komunikacijo z drugimi organizacijami. Blagajnik pa vodi evidence o članstvu in plačilih članarine. Skrbi tudi za blagajno društva. (Poslovanje preko banke in letna poročila pa niso naloga blagajnika. Za to skrbi računovodja, ki ni član UO). Od ostalih članov UO se ne zahteva posebnih izkušenj, predvsem je zaželjeno, da z idejami sodelujejo pri načrtovanju dela društva.

Sedaj obstaja možnost, da si novi predsednik ali predsednica sam ustvari ekipo, s katero bi vodil/a društvo. V letu 2024 društvo praznuje 50 let delovanja. Naš cilj je, da 50-letnico praznujemo na najboljši možen način, in vključenost novega UO pri načrtovanju dela v naslednjem letu bo pomembna pri uresničitvi tega cilja. Zato si želimo, da vsaj kandidata za novega predsednika/predsednico dobimo čimprej.

Nov upravni odbor bo začel z delom po občnem zboru, predvidoma konec februarja 2024. Seveda pa bomo sedanji člani še naprej na voljo za vso pomoč in informacije, ki jih bo novo vodstvo potrebovalo.

Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na email info@pd-viharnik.si in na člane UO.

Na info@pd-viharnik.si pa tudi pričakujemo, da se javijo kandidati za nov UO.

Lep planinski pozdrav!
Upravni odbor PD Viharnik

DOM NA ČRETI

prednovoletni pohod

sobota, 16. decembra 2023

Čreta pri Kokarjah je vrh v grebenu, ki povezuje Dobroveljsko planoto z Menino planino in tako ločuje Vransko od Zgornje Savinjske doline. Poleg planinskega doma in lepih pašnikov sta na vrhu še romarska baročna cerkev Matere Božje in nekoliko starejša gotska cerkev Sv. Katarine, z vrha pa je tudi lep razgled na Nazarje, Mozirje in okoliške hribe ter Kamniške Alpe v ozadju. Na Čreto se bomo odpravili z Vranskega, manjšega kraja na obrobju Celjske kotline.

Zahtevnost: lahka

Oprema: pohodne palice

Višinska razlika: 530 m
Čas hoje: 4 ure

Zborno mesto: Hala Tivoli ob 8.00

Vodi: Štefan Rojina
Prijave zbira: Štefan Rojina na telefon 041 478 421