Želite prejemati po elektronski pošti obvestila PD Viharnik? Vpišite svoj e-naslov:

Vpišite varnostno kodo:

AKTUALNE NOVICE

!Natečaj za naj fotografijo PD Viharnik

Vabljeni, da s svojimi fotografijami sodelujete v natečaju za naj fotografijo. Več o natečaju in pravila natečaja si lahko preberete na naslovu: https://www.pd-viharnik.si/index.php?vsebina=natecaj.

!Anketa PD Viharnik

Na PD Viharnik želimo pridobiti mnenja članov in tudi ostalih planincev o delu in programu PD Viharnik. Zato vas vabimo, da izpolnite anketo. Prosimo, da vsak izpolni anketo le enkrat.
Povezava do ankete:http://www.pd-viharnik.si/anketa/index.php

STORŽIČ

nedelja, 12. julija 2020

Storžič se nahaja na zahodnem delu Kamniško-Savinjskih Alp. Vedno nas vabi, ko se vozimo po avtocesti proti Julijcem, ali ko smo namenjeni proti Jezerskem. Pristopov na to goro je ogromno, vendar pa vsi vodijo gor, gor. V začetnem delu bomo hodili po gozdu, nato pa pot preide v skalnato področje vse do vrha. Le-ta nas nagradi z lepimi razgledi. Hrana iz nahrbtnika.

Zahtevnost: zahtevna, kondicijsko zaheteven

Oprema: pohodne palice

Višinska razlika: 1500 m
Čas hoje: 9 ur

Zborno mesto: parkirišče Dolgi most ob 8.00

Vodi: Anica Žmavc
Prijave zbira: Anica Žmavc na telefon 041 313 954

NEMŠKE GLAVE

nedelja, 19. julija 2020

Nemške glave so neizrazit vrh v grebenu, ki se z mejnega prehoda Predel vzpenja proti Jerebici. Z vrha je lep razgled na steno Jerebice, katere vrh je visoko nad nami. Lepo se vidijo tudi Jalovec, Mangart in Rabeljska dolina. Na vrh se bomo vzpeli po stari graničarski poti, ki vodi od mejnega prehoda. Pot je lepo speljana prek strmih pobočij. Ponekod je že malo razdrta in je potrebno malo res lahkega in neizpostavljenega plezanja. Ko se nam zdi, da smo že na vrhu, nas preseneti zoprna škrbina. Prečenje te škrbine je ponekod malce izpostavljeno, ampak ni nič posebej zahtevno. Od tu do vrha pa ni več daleč. Do škrbine bomo sestopili po poti vzpona, s škrbine se bomo spustili po italijanski poti, ki nas pripelje na cesto nekoliko pod vrhom Predela. Kdor bo želel, se lahko na koncu še skopa v Rabeljskem jezeru.

Zahtevnost: lahka

Oprema: pohodne palice

Višinska razlika: 500 m
Čas hoje: 5 ur

Zborno mesto: parkirišče Dolgi most ob 6.00

Vodi: Grega Rihar
Prijave zbira: Grega Rihar na telefon 041 211 693