AKTUALNE NOVICE

!Članarina

Zaradi upokojitve Marija Geča včlanjevanje in plačilo članarine ni več možno v Državnem zboru. Kontaktna oseba za včlanjevanje in plačilo članarine je Alenka Hitti (040 710 801). Če želite le plačati članarino in ste že član društva, se lahko obrnete tudi na Milko Zupan (041 657 251)

Županova jama

sobota, 24. februarja 2018

Na naravovarstveni izlet se bomo odpravili z javnim prometnim sredstvom- avtobusom LPP št. 3G, ki nas bo pripeljal v Grosuplje. Od tu bomo pešačili po lepi pohodniški poti, dolgi 8km, do Županove jame. Med pohodom nas čaka odlično urejena učna pot »Po sledovih vodomca« z značilnimi obvodnimi habitati. Obiskali bomo tudi Tabor z obzidjem utrjene cerkve, ki sodi med naše najbolje ohranjene pomnike iz časov turških vpadov. Županova jama je najlepša podzemna jama na dolenjskem krasu in se razteza v sedmih dvoranah. Obisk traja eno uro. Ja, tudi v Grosuplje se bomo vrnili peš. Torej še enkrat 8km. Hrana in pijača iz nahrbtnika.

Zahtevnost: lahka, naravovarstveni izlet

Oprema: pohodne palice

Višinska razlika: 150 m
Čas hoje: 5 ur

Zborno mesto: postaja LPP Konzorcij ob 7.45

Izlet organizira: Helena Tepina
Prijave zbira: Helena Tepina na telefon 040 294 161

Lipanca, Mrežce

nedelja, 25. februarja 2018

Mrežce so zaradi lahkega dostopa pozimi med najbolj obiskanimi vrhovi pri nas. Izhodišče za našo pot bo spomenik pri Rupah, do koder je običajno cesta prevozna. Najprej se vzpnemo na Lipanco, do koder je za približno uro hoje. Kdor bo imel dovolj, bo lahko počakal v koči, ki je pozimi odprta. Od koče se bomo vzpeli na Mrežce. Del poti nad kočo je kar strm, ampak v normalnih razmerah ni zahteven. Običajno je na Mrežce narejena gaz že kmalu po sneženju.
Zaradi bolezni je izlet prestavljen na nedeljo, 25.2.2018

Zahtevnost: lahka, lahek turni smuk

Oprema: pohodne palice, turnosmu�arska oprema, lavinska �olna

Višinska razlika: 615 m
Čas hoje: 4 ure

Zborno mesto: parkirišče Dolgi most ob 7.00

Vodita: Grega Rihar in Anica Žmavc
Prijave zbira: Grega Rihar na telefon 041 211 693

Škocjanski zatok

Iz Strunjana v Piran

sobota, 3. marca 2018

Škocjanski zatok leži vzhodno od Tržaškega zaliva in je del kratke slovenske obale. Škocjanski zatok je favnistično in floristično zelo zanimivo skozi vse leto. Po vodenem ogledu bomo nadaljevali v Strunjan, ogled solin, mimo Stjuže, Pacuga in Fiese v Piran. Pot ni naporna in v zgodnjem pomladanskem času se sprehod ob morju prileže.

Zahtevnost: lahka, naravovarstveni izlet

Oprema: pohodne palice

Čas hoje: 4 ure

Zborno mesto: Hala Tivoli ob 7.00

Izlet organizira: Marija Kastelic
Prijave zbira: Marija Kastelic na telefon 041 279 021